Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Nέες Κυκλοφορίες!!

Αυτές τις ημέρες τα ράφια των δισκοπωλείων υποδέχονται νέες δισκογραφικές δουλειές πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και αγαπημένων καλλιτεχνών με πολύχρονη παρουσία στο ελληνικό τραγούδι.

 
Κυκλοφορούν:
Φωτεινή Δάρρα, "Του έρωτα και της Αμαρτίας"

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια με τα τραγούδια αυτά τολμά να  προσεγγίσει ταπεινά και να ξανασυστήσειΜουζάκης, Αργύρης Κουνάδης τη μουσική και  Ηλίας Λυμπερόπουλος, Κώστας Κινδύνης, Κώστας Πρετεντέρης, Μίνως Αργυράκης, Δανάη, Νίκος Φώσκολος, Γιώργος Γιαννακόπουλος τους στίχους. Με σύγχρονο τρόπο και χωρίς ταμπού την υπέροχη -στην υπερβολή της- ευαισθησία των τραγουδιών της δεκαπενταετίας ’60-’75, φέρνοντας τα σημαντικότερα από αυτά στο σήμερα, με νέες ερμηνευτικές προσεγγίσεις και ενορχηστρώσεις. Δεκαπέντε τραγούδια αυτής της εποχής που υπογράφουν οι: Μίμης Πλέσσας, Νίκος Μαμαγκάκης, Γιώργος

Σήμερα πια, ο Έλληνας μπορεί να επανεξετάσει αυτό το είδος με μια πιο χαλαρή και σοφή προσέγγιση: αυτή της ίδιας της ζωής του. Τα τραγούδια αυτά θέλοντας και μη, μεγάλωσαν, στοίχειωσαν και έθρεψαν τα παιδικά και εφηβικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς: ανέμελα και (αλήθεια τί περίεργο!) από τότε ήδη να νοσταλγούν προκαταβολικά το καλοκαίρι της νεότητας, που δυστυχώς τόσο σύντομα θα ήταν παρελθόν. Υπέροχα ακόμα και στην υπερβολή τους, τα “αισθηματικά” ελαφρά και ελαφρολαϊκά τραγούδια που ερμηνεύτηκαν συνταρακτικά από σπουδαίες φωνές και που ποτέ δεν ξανατραγουδήθηκαν από τότε, ακούγονται και από το νεότερο ακροατήριο με δίψα πρωτόγνωρη. Γιατί είναι τραγούδια που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μιλούν στο κοινό αίσθημα χωρίς υπεκφυγές.
Όναρ, Όσα αντίο μάς μένουν.

Έντεκα καινούρια τραγούδια συνθέτουν το νέο άλμπουμ του Λευτέρη Πλιάτσικα και της ΠένυςΡαμαντάνη, στα περισσότερα από τα οποία υπογράφουν οι ίδιοι τη μουσική και τους στίχους ενώ υπάρχουν μελοποιημένα ένα ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ (απόδοση στα ελληνικά ΝάντιαΒαλαβάνη) καθώς και φράσεις από το βιβλίο Χάρτινος έρωτας της Ζοέλ Λοπινό – Μαστραντώνη.
Τραγούδια που μιλούν για τον αγώνα που χρειάζεται για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τη γενιά που έρχεται και την οποία σχεδόν καταδικάζουμε με την συμπεριφορά μας, τη ζωή η οποία δεν έχει πρόβα και πρέπει να την ζούμε σαν παράσταση, για τα αντίο που μένει να ειπωθούν καμιά φορά, για να απελευθερωθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά... Ο ήχος υπηρετεί τις μελωδίες, τις ορχηστρικές στιγμές, είναι ατμοσφαιρικός και σκληρός όπου χρειάζεται.  Είναι ένα βελούδινο χαλί, που συνοδεύει γλυκά , μια βόλτα με το αυτοκίνητο, έναν έρωτα, ένα δάκρυ, ένα χαμόγελο...
Aνδριάνα Μπάμπαλη:
 
Τα παραμύθια για να βγουν αληθινά πρέπει πρώτα απ’ όλα να τα πιστέψεις. Το ίδιο και τα τραγούδια.

Ο Τζον – Τζον Ζει είναι ο τίτλος του νέου album της Ανδριάνας Μπάμπαλη με 12 καινούργια τραγούδια στα οποία η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Στάμος Σέμσης που υπογράφει τη μουσική και ο Νίκος Μωραϊτης που υπογράφει τους στίχους πίστεψαν από την πρώτη στιγμή.

Δώδεκα μικρές ιστορίες που «παίζουν» άλλοτε με εικόνες από τα παιδικά μας χρόνια, άλλοτε με την ευαισθησία και άλλοτε με το χαμόγελο και το ρυθμό.

Ηδη από τις αρχές του καλοκαιριού το τραγούδι Διακοπές στη Μπανιέρα ακούγεται στα ραδιόφωνα. Ωστόσο, όλα τα τραγούδια του album (το καθένα για τον δικό του λόγο) σε κερδίζει από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Από το μοναδικό «Περιπλανώμενο» στο οποίο ακούγεται το ρεφρέν από το Ικαριώτικο (Η Αγάπη μου στην Ικαρία) μέχρι το ομότιτλο «Ο Τζον – Τζον Ζει» και από το ατμοσφαιρικό «Κούκλα Σπασμένη» μέχρι το ντουέτο με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στη διασκευή του τραγουδιού «Απόψε Αν θέλεις» και το «Μοναξιά» με τη συμμετοχή του εξαιρετικού Shinoflow.

Την ενορχήστρωση του album υπογράφουν ο Στάμος Σέμσης και ο Ακης Κατσουπάκης.
                                                                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου