Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 19 του Σεπτέμβρη το 1969, όπου και μεγάλωσε. Τα πρώτα του καλλιτεχνικά ερεθίσματα τα δέχτηκε απο την οικογένεια του, που εξακολουθεί να είναι η κύρια πνευματική του πηγή. Παράλλήλα με το σχολείο φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Ωδείο της Κύπρου μελετώντας κλασσική κιθάρα, θεωρητικά και αρμονία.



Το 1989 πήγε στην Αθήνα για σπουδές στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με δασκάλους τη Λύδια Κονιόρδου και Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Το καλοκαίρι του 1993 εμφανίστηκε με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου ( ΘΟΚ ) στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου ερμήνευσε το ρόλο του Μοσχίονα στο έργο "Σαμία" του Μενάνδρου. Παράλληλα με τις θεατρικές του δραστηριότητες στα 23 του χρόνια κάνει το ντεμπούτο του ως τραγουδιστής με τον δίσκο " Στην αγορά του Κόσμου " σε ενορχήστρωση του Τάκη Μπουρμά. Στο album αυτό υπάρχει το τραγούδι "Στην αγορά του Αλ Χαλίλι" το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία όπου ακούγεται συχνά και είναι απο τα πιο κλασσικά του τραγούδια, αφήνοντας του μια λάθος ταμπέλα στο στύλ του. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφορεί ο δίσκος " Όπως μυστικά και ήσυχα..." σε ενορχήστρωση του Γίωργου Ανδρέου. Και οι δύο αυτοί δίσκοι έγιναν χρυσοί. Το 1993 και το 1994 εμφανίστηκε στο "ΧΑΡΑΜΑ" της Καισαριανής με την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Εκεί χάραξε με μεγάλα γράμματα την μεγάλη συνέχεια της καριέρας του.

Μέχρι το 1997, αφού έκανε εμφανίσεις στις συναυλίες της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και άλλες εμφανίσεις με τον Ορφέα Περίδη, κυκλοφόρησε το πρώτος προσωπικό του δίσκο "Ο δρόμος ο χρόνος και ο πόνος" σε δικούς του στίχους και μουσική και ενορχήστρωση απο το Γιάννη Σπάθα. Σε αυτό το album δύσκολα ξεχωρίζεις κάποιο τραγούδι που δεν αγαπήθηκε και όλα ακουστήκαν το ίδιο. Στα μέσα του 1999 κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Ανεμοδείκτης" με δικούς του στίχους και μουσική.

Η μουσική του Αλκίνοου βελτιωνότανε συνεχώς με τις επιρροές και τις συνεργασίες στο παρελθόν του και αυτό επιβεβαιώνεται με το τραγούδι "Αδιέξοδο" στο οποίο συμμετέχει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Το 2000 κυκλοφόρησε ένας διπλός δίσκος με τίτλο "Εκτός τόπου και χρόνου" και μέχρι το Ιούνιο του 2003 κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο "Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή".

Ένα πολύ ξεχωριστό τραγούδι που έχει ακουστεί και έχει ταξιδέψει πολλά μυαλά με τους στίχους του σε διάφορες στιγμές της ζωής είναι το" Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ" και με αυτό ολοκληρώσω τη βιογραφία του Αλκίνοου Ιωαννίδη...




Μουσική και Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης


Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ όταν σε θέλω
τραγούδι άγνωστο κι αγέννητη σιωπή
πίσω απ'τα μάτια, πίσω απ'της ζωής το βέλο
κρύβεσαι σαν βροχή που στέγνωσε το ξέρω
νεροποντή που περιμένω μια ζωή
Γιατί δεν έρχεσαι...

Μια καταιγίδα θέλω να'ρθει να ουρλίαξει
όσα δεν είπαμε απο φόβο ή ντροπή
στα σωθικά μας και στα μάτια μας να ψάξει
κάθε μας λέξη μυστική να την πετάξει
μέχρι τον ήλιο ν'ανεβεί και να ΄τον κάψει
Γιατί δεν έρχεσαι
Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ
Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ όταν σε θέλω

Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ όταν νυχτώνει
όταν κρατιέμαι σαν χερούλι απ'το ποτό
απ'το ποτό της φαντασίας μου που με λιώνει
καθέ γουλιά του καίει σαν πάγος και σα χιόνι
κι ανατινάζει του μυαλού μου το βυθό
Γιατί δεν έρχεσαι...

Μια καταιγίδα θέλω να'ρθει να μας πνίξει
σ'ένα τραγούδι που δεν έγραψε κανείς
ό,τι δεν γίναμε ποτέ να μην το δείξει
να'ναι γιορτή, την αγκαλιά της να ανοίξει
στην ανημπόρια της χαμένης μας ζωής
Γιατί δεν έρχεσαι
Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ
Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ όταν σε θέλω

Απ΄της ψυχής μου το ιερό
ως της ζωής μου το μπουρδέλο
χτίσε μια γέφυρα να πάω και να'ρθώ
Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ, ποτέ οταν σε θέλω
κλείσε τα μάτια μου και έλα να σε δώ
Γιατί δεν έρχεσαι
Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ
Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ όταν σε θέλω....




1 σχόλιο: